Waar zouden we zijn zonder de psychologie?image

Op deze pagina brengen we voor u wat (wegen naar) algemene kennis over en uit de psychologie onder.   Psychologie op internet In de oceanen van internetsites die we op het wereldwijde web aantreffen zijn ook veel interessante sites te vinden die over (praktische) psychologie gaan. Op deze pagina zullen we in de komende tijd een verzamelingetje opbouwen van sites, die wij relevant en interessant vinden. Graag horen wij van uw ervaringen en tips zijn welkom.

Veel plezier. Hans Nobel

Over psychologie

Hier enkele ‘rijke’ toegangssites naar de psychologie.

  • de algemene verzamelpagina over psychologie biedt een overzicht van sites in rubrieken
  • Bij mensenkennis vindt u in de meest ruime zin informatie en kennis over wat ons drijft en beweegt
  • een andere overzichtspagina met talloze links vindt u als u de psychologie van boogolinks aanklikt
  • tenslotte is er nog het veelzijdige Psychologie online: veel informatie, kennis en tests verzameld; met ook weer verwijzingen naar talloze andere sites.

Psychische en psychiatrische problemen

Een aantal sites geeft de mogelijkheid om de ernst en aard van uw klachten te onderzoeken. Met de waarschuwing, dat u niet teveel op eigen houtje moet dokteren en ‘psychologiseren’,  geven wij hier enkele van die site-links.

Sites over somberheid en depressie

Sites over burn-out & werk-gerelateerde klachten

Een burnout behoort tot de groep ‘Beroepsziektes’. Burnout is een ‘ziekte’ die ontstaat na langdurige overbelasting van personen in het arbeidsproces. Wie een burnout krijgt ziet dat vaak als een persoonlijk falen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit allerminst het geval is. Om een burnout te krijgen spelen veel meer dan alleen persoonlijke factoren een rol. Burnout is zo’n moderne ziekte waarvan mensen soms denken dat het aanstellerij is.

Praktische tips en oefening bij stress Het oplopen van de stress kan je stoppen of onderbreken met korte praktische oefeningen van enkele minuten. Kies oefeningen die bij je passen en effect zullen hebben. In onze behandeling maken we gebruik van diverse stress- en  ontspanningstechnieken. Beroemde methoden: progressieve relaxatie, autogene training.

Sites over verstandelijke handicaps

Psychologische tests Een rijkdom aan inspirerende tests voor zelfonderzoek en reflectie vindt u bij onderstaande sites. Met de waarschuwing, dat u niet teveel op eigen houtje moet dokteren en ‘psychologiseren’,  geven wij hier enkele van die site-links. Bij de mooie 1-2-3-tests varieert het aanbod van intelligentietests tot loopbaan-, relatie- en persoonlijkheidsonderzoek.